נפלתי ברחוב
האם ניתן לתבוע?
עקרונית כן, אך לא בכל מחיר. ראשית יש להבין מה הגורם לנפילה. כמובן שאם הנפילה הייתה כתוצאה מחוסר תשומת לב אישית (לדוגמא התקלות במדרכה) כמובן שאין פה שום עילה. עם זאת, ככל שהיה מפגע כלשהו יכול מאוד להיות שניתן יהיה לתבוע.
את מי ניתן לתבוע?
הדבר מאוד תלוי נסיבות. השאלה היא ממה נגרמה הנפילה והיכן אירעה הנפילה. לרוב הגופים המעורבים הם הרשויות המוניציפאליות עם זאת לעיתים קיימים גורמים נוספים שהשטח היה בבעלותם הפרטית או שהמפגע נוצר לאור התנהלות לא תקינה שלהם.
האם יש חשיבות להתנהגות שלי בזמן התאונה?
בהחלט כן. בתיקים מסוג זה הפסיקה הכירה במושג שנקרא "אשם תורם". במילים אחרות ככל שיש בהתנהגות של הנפגע משהו שהיה יכול לגרום לתאונה יכול להיות שמהסכום שיפסק "ינקה" בית משפט אחוז מסויים בטענה שההתנהגות של הנפגע תרמה למקרה.
חשוב להבהיר ש"אשם תורם" לא מבטל את היכולת של הנפגע לתבוע אלא רק יכול להקטין את גובה הפיצוי.
איך מחשבים את הפיצוי?
הפיצוי מורכב ממספר ראשי נזק שונים, כאשר ישנה חשיבות גדולה לשאלה האם נותר נזק צמית (נכות) לאור התאונה או האם לא. למעשה חישוב הנזק משתנה מתאונה לתאונה ובין אדם לאדם וזאת לפי הנכות שנשארה ולפי הנתונים האישיים כגון גיל, שכר וכיוצא בדומה.
כמה זמן אורך ההליך המשפטי?
במדינת ישראל, לאור העומס הכבד בבתי המשפט, ניהול הליך מלא אורך עד 3 שנים בממוצע.
עם זאת תיקים רבים מסתיימים בפשרה, אם כזו שהוצעה על ידי בית משפט או אם כזו שהוצעה במסגרת הליך של גישור. במצב כזה אורך ההליך הוא עד שנה וחצי בממוצע.
מה עלות שכר הטרחה של עורך הדין?
משרדנו גובה את שכר הטרחה רק בתום ההליך ובאחוזים מהפיצוי שנפסק. האחוזים משתנים בין תיק לתיק ולפי הסיכון הקיים בתיק. חשוב לציין כי במרבית המקרים שכר טרחת משרדנו משולם על ידי הגורם שנתבע כך שהלקוח לא מוציא מכיסוי תשלום.
אילו הוצאות צפויות במהלך ההליך?
לצורך ניהול ההליך יש צורך בתשלום למומחה רפואי שיקבע את דרגת הנכות של הנפגע. כמו כן יש לשלם אגרת פתיחת הליך בבית משפט עם הגשת התביעה.
האם ניתן לתבוע את ביטוח לאומי?
בהחלט כן. ניתן להגיש תביעה לדמי תאונה וכן תביעה לקביעת דרגת נכות במסגרת נכות כללית.